PDA

View Full Version : Avatar i did using GIMP



Liberator
01-20-2012, 02:57 AM
My current avatar is the one i just finished with GIMP..still can't figure out how to only use the image and not have to flatten it so it has a bg, or at least leave it with a transparent bg~
but other than not knowing how to do that I removed the bg from the original image and free selected his sword and changed the hue of it. I used the smudge tool to blend in the outline of Raziel with what i couldn't erase of the old bg. O and I also inverted the sword after i changed the hue of it so it has a black interior.

Original Image below
http://i.imgur.com/RjCnC.jpg

Kimono
01-20-2012, 03:45 AM
Hmmm did you turn your alpha channel on and did you save it as a png?

Liberator
01-20-2012, 03:54 AM
i did, whenever i goto save it it says GIMP PNG plug-in cannot handle layer offset, et cetera.

Kimono
01-20-2012, 04:15 AM
Well I just did a really quick render using GIMP, and my image turned out to be transparent.

http://i205.photobucket.com/albums/bb209/AnimeLover_031/690946l.png

Are you sure you added the Alpha Channel to your layer? If possible, can you describe the steps you did?

Liberator
01-20-2012, 04:16 AM
hmmm, maybe I'm missing files, I have never had this problem before.

Kimono
01-20-2012, 04:19 AM
Nothing like a little re-install can't handle if that's the case. The thing is, this isn't the first time I've seen this happen to people, so I just was curious to find out what happened here.

Liberator
01-20-2012, 04:44 AM
i don't understand, i re installed it, went through it again and merged visible layers and the image shows on my pc as a pic with a transparent bg but everytime i post it on OS it ends up with a white bg >.<
so now im going to try a hosting site.
---
well the hosting site didn't work either, lets see if it shows transparent in the post at least...if it doesn't im gonna just go pass out for a few hrs >.>

http://i.imgur.com/YnjUW.png


Alright! Problem solved! Proportions were larger than 180 height so i had to re-size it. Otherwise GIMP is perfect and its FREE!
ty for the assist!

Kimono
01-20-2012, 05:02 AM
Hmmm. This is the exact same problem I've seen with others who upload .png avatars made with GIMP.

I still havent figured out why this happens, so I can only suggest a work-around option. Just use the forum background color (#1b1b1b) as the background layer -- it's not transparency, but it works.
---
nvm LOL I forgot about that haha. I was focused too much on the software end that I forgot about the actual uploading part :d

Liberator
01-20-2012, 05:04 AM
I figured it out, check out my previous post, i edited it how I fixed it, turns out it was quite simple.

Liberator
01-21-2012, 09:13 AM
I made a new avatar using GIMP once again, let me know what you think...

http://i.imgur.com/jQiBZ.png